Ik heb mij aangesloten bij modevakschool Mode op Maat, en mag de basiscursussen patroonteken gaan geven.

Dit houdt in dat ik cursus mag gaan geven om iedereen te leren patroon tekenen op maat. Mijn advies is wel om dit vanaf 11 jaar dit te gaan doen. Je leert in deze opleiding een grondpatroon van rokken, broeken, voor en achterpand en mouwen tekenen. Deze worden eerst op ¼ schaal getekend, en daarna op eigenmaat.

Ik wil hiervoor een aparte groep opzetten met alleen cursisten die deze opleiding gaan volgen, ik wil een les van 2 uur gaan geven, deze kost € 10,00 per les ,(om de week), omdat ik verder geen materialen gebruik uit mijn atelier. We beginnen voor in het boek, hier worden alle grondpatronen van de rok getekend op ¼ schaal en daarna wil ik een gladde rok op eigen maat gaan tekenen en deze te gaan naaien, het is wel de bedoeling dat we heel nauwkeurig werken anders kloppen de patronen niet. Het hoeft niet maar het is wel handig om de geleerde stof uit de les thuis nog eens te bekijken en te tekenen.

Jullie zijn welkom in mijn atelier om de mappen in te kijken.

Omdat ik bij Mode op Maat ben aangesloten worden daar de boeken besteld.

Je moet je bij deze cursus inschrijven, je betaalt eenmalig € 30,00. Hiervoor ontvangt je een inschrijfpakket. Dit pakket bestaat uit: administratieve verwerking van persoonlijke gegevens bij Mode op Maat huiswerkmap, 1 potlood, 1 gum, 3 fineliners in de kleuren rood, groen en blauw, 1 metermaatje op ¼ schaal, 1 lijmstift, 1 set burmeister mallen en 1 liniaal.

Voor de map betaal je € 67,50 per map deze bevat naast de lesbrieven ook het teken en overtrekpapier, de showtassen waarin je alle tekeningen en werkstukken kunt opbergen, je kunt verschillende opleidingen doen, maar ik wil met de dames beginnen omdat deze vanaf maat 158 gaat. Dit is exclusief eventuele verzendkosten.

Meld je hier aan voor de cursus.